Zo, de Masters zijn achter de rug, ook al hebben we de Green Jacket niet zien uitreiken - nu ja, wel gezien, maar niet met de traditionele ceremonie op de putting green aan het clubhouse. Allemaal vanwege dat vermaledijde onweer.
De vierde ronde was ook een langzame ronde, doordat op 1 en 10 werd gestart, in flights van 3.
Want het onweer... juist, ja.
Maar er zijn ook nog zekerheden in het golfen: Woods in zijn zondagse-rood-en-zwart, Fowler in het oranje van z'n university. Greens met kans op snelheidsrecords, de bloemen, de bruggetjes en de immense, golf-minnende menigte. De bepalende rol die Amen Corner speelt - en de Masters "die pas echt beginnen op de tweede negen op zondag". Door en door sneu voor "Franky" Molinari, die 2 keer het water vond en wist dat z'n winstkansen wég waren. Ook erg voor Viktor Hovland dat nu precies Tiger Woods moest winnen waardoor zijn eigen glansprestatie [T32 met een score van -3 voor het tornooi, als amateur (!)] ondersneeuwde.
Want met uitzondering van die éne gokker die 85.000 dollar had ingezet was niet iedereen even overtuigd dat een come-back van Tiger Woods het tornooi zo fel zou kleuren.
Even terug in de geschiedenis. Of je nou al dan niet fan bent van Woods, het beeld van zijn knieval tijdens de finale ronde van The Barclays 2013 zal elke golfliefhebber wel zijn bijgebleven (anders kan je het hier nogmaals bekijken).
Het is het begin van een rollercoaster, met soms hoopgevende berichten. Hoop die telkens weer de bodem werd ingeslagen - er zou nog een operatie bijkomen en nog één,... (4 in totaal). Die ellende blijkt na zes jaar eindelijk ten einde te zijn. Gelukkig voor Tiger - en waarschijnlijk ook voor de ganse golf-minnende wereld, want hij is en blijft een fenomeen. De Amerikaanse pers discuteert nu al of hij The Greatest Of All Times (GOAT) is, of is het dan toch Jack Niclaus? Of Arnold Palmer? Er zijn er nog wel een paar, maar één ding is zeker: Kevin Kostner wordt het niet, zijn Tin Cup is namelijk niet echt voldoende.
Voor Tiger zijn de resultaten er alleszins nu al: tot voor dit weekend 80 overwinningen op de PGA tour, waarvan 14 Majors, waarvan dan weer 4 Masters. En nu dus (bijna 11 jaar na z'n laatste) de 15de Major, zijn 5de Masters - de 18 Majors van Golden Bear Nicklaus komen opnieuw in zicht. Nadat hij door bijna iedereen was afgeschreven.
Vrij opmerkelijke come-back, zo merkte ook de internationale pers op. En gezien de "Tigermania", die weer in alle hevigheid is losgebarsten aan de andere kant van de grote plas, moest er uiteraard uitgezocht worden hoe hij het voor mekaar heeft gekregen.
"Consequent oefenen op mijn FullSwing Pro Series simulator was heel belangrijk voor mijn come-back" zegt de nu 43-jarige Amerikaan.
Hij had voordien al zijn geloof in de technologie van FullSwing duidelijk gemaakt door een minderheidsaandeel in de firma te nemen, de betrouwbaarheid van de dual technology heeft nu voor de doorbraak gezorgd.
Pardon, "Dual Technology"??
De High-Speed Ion3-camera registreert alle swing data (club head speed, path, ball spin) vóór, tijdens en na impact, en produceert buiten een perfect beeld van de beweging van je clubhead een reeks heel leesbare en uiterst nuttige statistische gegevens.
Net voor het bereiken van het scherm wordt de balvlucht, spin, snelheid,... nogmaals gemeten met infrarood sensoren. Waardoor de berekening van de balvlucht correct en razendsnel kan gebeuren en je bal zonder enige vertraging op het scherm verder vliegt.
Hierdoor weet Tiger dat hij over "de meest accurate gegevens" beschikt - waardoor hij "elk shot van tee tot green kan oefenen" zonder dat het klimaat of (gebrek aan) daglicht roet in het eten kan gooien. Door de dual technology wordt een omgeving gecreëerd die heel reëel aanvoelt (je kan zelfs weersomstandigheden en course conditions aanpassen op elk van de 84 golfbanen).
Op die manier kan je dus op elk ogenblik en heel gericht trainen. Het is dan ook geen toeval dat er met Jason Day nog een 2de lid van Team FullSwing in de top-5 van de Masters eindigde, zondag.
Maar als u nu dacht dat deze technologie alleen voor de groten der aarde was, zoals Woods en Day, zit u wel op het verkeerde spoor. U hoort ons niet zeggen dat een FullSwing simulator gratis is, maar door de evolutie van de technologie kost top notch golfsimulatie geen fortuinen en kan je - als amateur golfer - ook thuis aan je swing werken. Zonder je te verplaatsen, in ideale weersomstandigheden en met voldoende licht. Zelfs na een lange werkdag.
In dat laatste geval raden we zeker de Showdown Golf optie aan, om het allemaal wat ludieker te maken en een dimensie toe te voegen aan "ontspanning".
Meer info over de FullSwing Golf Simulators krijg je bij H²BC, de officiële vertegenwoordiger voor de BeNeLux.
コメント