top of page

Coaching | Training | Workshops | Begeleiding

"Binnen de 3 - 4 sessies stond de trein opnieuw op de rails"

2 hoog gespecialiseerde IT'ers besluiten samen te starten, omdat hun specialismen perfect complementair zijn. De harde les die deze ondernemers heel erg snel leren, is dat technisch vernuft of een goed product alleen niet voldoende zijn. Jorn: "Doordat we zo intens bezig waren met het technische aspect van onze job, verloren we het belangrijkste uit het oog - je hebt klanten nodig die kopen, blijven kopen en opnieuw kopen." Met als gevolg dat na 6 maanden de cijfers rood kleuren. Dieprood.

H²BC wordt gevraagd om samen met hen te analyseren waar het mis is gelopen. In amper enkele sessies wordt niet alleen duidelijk waar het fout loopt, er wordt ook de vinger gelegd op de oorzaken.

"Door het pragmatische opzet van die sessies met H²BC trokken we de scheve situatie op een maand of drie recht en stoomden we naar het einde van ons eerste boekjaar naar een meer dan aanvaardbaar omzetcijfer, annex marge. We hebben wel moeten constateren - ere wie ere toekomt - dat ruim 80% van dat zakencijfer gerealiseerd werd nadat H²BC ons kwam coachen. En die eerste zes maanden, tja, snel vergeten, zeker?" lacht Jorn, één van beide zaakvoerders.

"Ons orderboek is nu gevuld en er lopen een aantal opportuniteiten die meer dan veelbelovend zijn. We hebben een strategisch partnership afgesloten en zijn nu exclusief verdeler voor de BeNeLux en Frankrijk voor een topproduct. Het publiek dat we met onze nieuwsletters bereiken is van een paar tientallen financiële specialisten gegroeid naar een paar honderd. Wat maakt dat we ondertussen moeten puzzelen om de klanten vlot te blijven bedienen - de eerste aanwerving is er al, na het verlof volgt een tweede. Op een bepaalde manier heb ik dat verlof echt wel nodig nu, want we hebben keihard gewerkt - maar ik kan eigenlijk niet wachten om binnen een paar weken opnieuw aan de slag te gaan."

SALES & MARKETING

bottom of page