top of page
Zoeken

PE²: de kwadratuur van de cirkel?

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021


Niet helemaal, nee. Maar dat het er op lijkt, dat kunnen we niet ontkennen. Hoewel, als er nu één ding is dat niet

a) hogere wiskunde is

b) onmogelijk op te lossen is

dan is het wel PE².

Maar het kan inderdaad wel overkomen alsof een onmogelijk op te lossen probleem aangepakt wordt - het probleem om én efficiënt én effectief én georganiseerd te worden, terwijl je toch heel flexibel blijft in je dagindeling.

Tijd is een heel democratisch gegeven: iedereen krijgt er evenveel van, maar waarom lijkt het alsof de PE²-gebruikers er toch meer van hebben gekregen??


Wat is PE²?

Het begin is altijd een goeie plek om te starten. Dus laten we eerst eens kijken wat PE² precies is. Het is veel meer een filosofie, een denkplatform, dan een systeem.

Het hemelsbrede verschil is dat het wel systeem aandraagt, waarop je je kan baseren om op een gestructureerde manier te werken, maar je bent niet verplicht om het slaafs te volgen. Integendeel, ik nodig iedereen uit - "moedig aan" is eigenlijk correcter - om het platform aan te passen aan de eigen, persoonlijke noden. Je start met een systeem dat je wél as is kan gebruiken, maar automatisch zal het evolueren, groeien, vergroeien met jouw manier van werken. Die verrijken en erdoor verrijkt worden. Dagelijks, op volstrekt natuurlijke manier en helemaal aan jou aangepast.

Net zoals een verkoper door de mand valt als hij technieken gebruikt die niet bij hem passen, moet jij ook niet klakkeloos het systeem dat voor één persoon werkt overnemen, maar moet je zorgen dat het framework dat je aangereikt wordt bij jou gaat passen. En al wat je daarvoor moet doen is het regelmatig gebruiken.

Vanaf dag 1 is je kader operationeel, je hoeft niet eerst jezelf te verplaatsen naar het einde, om daar te starten.

Of tot op 15 kilometer boven je eigen leven gaan zweven om het overzicht te krijgen.

Nee, als de deadline voor dat project volgende maand is, heb je ook echt geen tijd om heel diepgaande gesprekken te houden met alle belanghebbenden over jouw levensdoelen. Dan moet je meteen aan de slag met lijn brengen in dat project en alle losse eindjes oppikken. Want dan kan je die dadelijk aan mekaar breien tot een mooi, succesvol geheel.

En dat is wat PE² is:

  • een onmiddellijk bruikbaar platform

  • waar je alle info, taken, projecten,... in kwijt kan

  • dat zich aanpast aan de gebruiker, niet andersom

  • dat meegroeit en evolueert naar een natuurlijk patroon


Wat is PE² NIET?

Kort?

PE² is geen keurslijf.

Nog eens kort?

Het is geen one-size-fits-all.

Alle goeie dingen bestaan uit drie, niet?

Het is geen theoretisch model of sectair gedoe.


Ik kan me eindeloos groen en blauw ergeren, in 7 tinten, wanneer ik systemen bekijk die een investering van een paar weken vereisen van de gebruiker vooraleer ze (redelijk) bruikbaar zijn. Die vereisen dat je dagelijks en/of wekelijks hele procedures en vragenlijsten afwerkt om een beetje bij te blijven. Die dus eigenlijk meer tijd vragen om het systeem te beheren dan dat het systeem oplevert.

PE² zadelt je niet op met zo'n negatieve ROI (Return on Investment).

Meestal is dat trouwens ook alleen maar om de niet-volbrachte taken over te schrijven naar 's anderendaags. Of om het 27ste to-do lijstje van de maand op te stellen. En dan het spelletje afvinken weer van voren af aan te beginnen. Het is namelijk niet hoevéél je gedaan krijgt, het is wát je gedaan krijgt die jouw succes zullen bepalen.


En dat is nou precies waar PE² een helpende hand reikt. Precies die helpende hand die jou mee naar de top trekt. Of duwt, waar nodig.


Implementatie

Goeie vraag: hoe begin je d'r aan?

De eerste stap is een gratis take-in (die je zonder poespas kan boeken - zoek een moment dat het jou uitkomt). Tijdens die take-in kijken we naar je huidige manier van werken en peilen we naar de roadblocks die je tegenkomt op weg naar waar je naartoe wil.

Tip: om de take-in zo efficiënt mogelijk te maken en er zoveel mogelijk resultaat uit te halen, is het een heel goed idee om over het bovenstaande al eens nagedacht te hebben.

Tip2: aarzel niet te lang. Vermits het systeem persoonlijk is, vergt het van ons ook wel tijd en dus zijn de plaatsen beperkt.


In een tweede fase gaan we samen op zoek naar de meest comfortabele pasvorm voor jou individueel. In eerste instantie betekent dat vooral het laaghangend fruit vinden, waardoor je ruimte creëert voor jezelf om de ladder te vinden waarmee je hoger kan reiken. Het houdt in dat we het platform tegen het licht van jouw manier van werken houden en kijken waar jij het meest mee gebaat bent. En daar ga je mee aan de slag.

Fase 3 is fine-tuning en fase 4 opvolging.


Tijdslijn

Een typische tijdlijn voor die implementatie is er niet - ook en vooral omdat het systeem zo persoonlijk is of eerder "wordt" door het gebruiken. Wat we wel kunnen stellen is dat


  1. De lengte van onze tussenkomsten neemt af, de tijd ertussen neemt toe.

  2. Binnen de 3 maanden moet je up-and-running zijn

  3. We zullen hier uiteindelijk een 8-tal uurtjes samen aan gewerkt hebben, je beslist zelf hoeveel tijd je er buiten onze gezamenlijke sessies nog in stopt (maar die investering krijg je in veelvoud terug).


Lees meer over PE²

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page